Booking.com

Bangkok pronkstukken van de klassieke Thaise kunst en architectuur

Wat Pho 
Bangkok is nog steeds de zetel van de Thaise koninklijke familie. De koninklijke familie woont echter niet meer in het oude koninklijke paleis, ze verhuisde eind jaren veertig naar het paleis Chitralada. Daarom hebben bezoekers gratis toegang tot het terrein van het Koninklijk Paleis ( Grand Palace).
Daar vindt u tal van pronkstukken van de klassieke Thaise kunst en de architectuur. Tijdens uw vakantie in Bangkok mag een bezoek aan de tempel Wat Phra Keo niet ontbreken. Hier komen toeristen uit de hele wereld om de smaragden boeddha te kunnen aanschouwen. Opzichtige decoraties sieren niet alleen de troon waarop hij zit, maar ook de buitengevel van de tempel.
De Wat Pho wordt beschouwd als de oudste tempel van Bangkok, hier vindt u de liggende Boeddha.
Het vergulden beeld is maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Als u nog meer wilt leren over de Thaise geschiedenis, kunst en cultuur, dan moet u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Nationale Museum.
Een ander hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Bangkok is het bruisende Chinatown. De oriëntatie valt in de eindeloze doolhof van straatjes een beetje zwaar, volg echter gewoon de menigte. Breng eerst een bezoek aan de hoofdstraten zoals: Yaowarat Road, u vindt er goudhandelaren en Chinese apotheken, theehuizen en restaurants. Aan de oostkant van Yaowarat Road vindt u de Wat Traimit tempel (tempel van de gouden Boeddha) een echte toeristische attractie. Parallel aan Yaowarat Road loopt de Sampeng Lane, de eerste winkelstraat van China town, het heeft nog steeds de charme van weleer. U vindt er vele winkels en de huizen zijn vaak ouder dan honderd jaar. Kleine tempels vindt u vaak in de zijstraten.
Vroeg in de ochtend is een excursie naar de Pak Khlong talat markt de moeite waard, verse groenten, fruit en bloemen worden in overvloed te koop aangeboden.

Vakantie Thailand