Booking.com

Hat Yai de grootste stad in het Zuiden van Thailand

 Klonghae Floating Market
Winkels en uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed in Hat Yai. De grootste stad in het zuiden van Thailand is gelegen in de provincie Songkhla. Het ligt 947 km van Bangkok en ongeveer 50 km van de grens met Maleisië. Sinds de spoorlijn, die in 1922 gereed kwam, heeft Hat Yai zich ontwikkeld als het economische centrum van Zuid-Thailand. De spoorlijn gaat naar Bangkok, of zuidwaarts naar Maleisië tot aan Singapore.
De internationale luchthaven en buslijnen zorgen voor een goede infrastructuur.
Activiteiten en attracties in Hat Yai.
Uit heel Thailand reizen mensen naar Hat Yai, om de Wat Hat Yai Nai tempel en het derde grootste liggende standbeeld met eigen ogen te aanschouwen. Het Boeddhabeeld is 35 meter lang en 15 meter hoog.
De tempel ligt aan de Phetkasem Road, de hoofdstraat van Hat Yai, in de buurt van de Ou-Tapao brug. Deze tempel mag u gewoon niet missen. In de wijk Klonghae trekken veel toeristen naar de Klonghae Floating Market ("drijvende markt"). Vanuit bootjes wordt Thais exotische voedsel en andere interessante dingen te koop aangeboden. Op tal van markten en winkelcentra kunt u winkelen tot u er bij neervalt.
De meest bekende markt is de Kim Yong  markt. Iets kleiner, maar ook aan te bevelen is de Sutisook markt.
Elke eerste zaterdag van de maand vindt in Hat Yai een stierengevecht plaats, waarbij een stier vecht tegen een andere. Dit evenement is erg populair in Hat Yai, voor dierenvrienden en mensen met een zwak hart, echter minder aanbevolen.
Restaurants in Hat Yai  bieden hoofdzakelijk, Chinese, Maleisische en Japanse gerechten. Typisch Thaise gerechten bestaan uit vers exotisch fruit, gedroogde vis en gekruid eten. Vanwege de nabijheid van de zee, zal het u niet verbazen, dat Hat Yai ook bekend is voor de vele visrestaurants.
Wie in de avond op zoek is naar entertainment, zal zich in Hat Yai niet vervelen. Bars, disco's en karaoke-bars, zorgen voor plezier en vertier tot diep in de nacht.
Als u de drukte van de grote stad wilt ontvluchten dan ligt op 6 kilometer richting Songhkla, het Hat Yai park, met prachtige tropische bloemen, een meer en vele standbeelden.
Een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de provincie Songkhla is de waterval Nam Tok Ton Nga Chang ongeveer 25 km ten westen van Hat Yai. De zeven stappen waterval ligt in het Ton Nga Nationale Park en is ongeveer 1200 meter hoog. Na een steile klim, kunt u een verfrissende duik nemen in het koele water of genieten van het prachtige uitzicht en een picknick.
Vakantie Thailand