Booking.com

Bangkok, vakantie in de stad van superlatieven

Wat Phra Kaew
Veel vakantiegangers ervaren bij hun bezoek aan de Thaise hoofdstad Bangkok hun eerste cultuurschok. Bangkok heeft zo'n 7 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Thailand. Mensen, motorfietsen en auto's verdringen elkaar in de overvolle straten. 
De onbekende stemmen en de Thaise popmuziek, die schalt uit de luidsprekers, maken het duidelijk u bent in Bangkok.
Stort u echter gerust in de massa en geniet van de levendige stad met de vele bezienswaardigheden.
Bangkok is nog steeds een relatief jonge stad. Koning Rama I stichtte in het jaar 1782  Bangkok aan de oevers van de Chao Phraya rivier. De Chao Phraya verdeeld de huidige stad in een oostelijk en een westelijk deel, een paar kilometer ten zuiden van de stad mondt de rivier uit in de Golf van Thailand
Hoewel de naam Bangkok wereldwijd bekend is, draagt de Thaise hoofdstad eigenlijk een heel andere naam. Deze ceremoniële naam is werkelijk indrukwekkend lang: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Het wordt meestal afgekort tot  Krung Thep.  Het betekent: stad van de engelen.
De beste reistijd om naar Bangkok te gaan is de periode december tot februari, de gemiddelde temperaturen liggen dan tussen 28 en 33 graden Celsius.
Vakantie Thailand