Booking.com

Pattaya bekende badplaats Thailand

Pattaya
Tot in de jaren zestig was Pattaya nog steeds een slaperig vissersdorp. Tegenwoordig is dat wel anders.
Pattaya de meest bekende badplaats van Thailand en misschien wel van geheel Azië, trekt ieder jaar ongeveer drie miljoen toeristen. Pattaya is vooral bekend en geliefd vanwege de prachtige witte stranden, het uitgaansleven en uitgebreide recreatie mogelijkheden. Natuurlijk is Pattaya ook bekend of berucht vanwege het sekstoerisme, maar van de Thaise kant probeert men het imago van Pattaya te herstellen en het sekstoerisme te beteugelen. Dit lijkt te werken, inmiddels brengen meer gezinnen hun vakantie door in Pattaya.
De stranden in en rond Pattaya zijn werkelijk prachtig, maar Pattaya kent ook veel restaurants, bars en een uitgebreid vrijetijdsaanbod. Het meest populaire strand is het 14 kilometer lange Jomtien Beach, het meest centrale strand is Pattaya Beach.  Gedurende de dag is het erg druk. De watersport mogelijkheden op de stranden van Pattaya, worden beschouwd als de beste in heel Thailand. U kunt surfen, duiken, snorkelen, varen en nog veel meer. Vanuit Bang Sare worden vis trips aangeboden.
Als u de drukte van Pattaya wilt ontvluchten, dan moet u een bezoek brengen aan Ko Lan. Op het koraaleiland kunt u op het populaire Ta Waen Beach, zonnen, zwemmen, snorkelen, duiken en natuurlijk ontspannen. Het vrijetijdsaanbod van Pattaya kent vele mogelijkheden: in de omgeving liggen meerdere golfbanen, een tijger zoo, een zeeaquarium, een apenschool en een botanische tuin.
Als u in Pattaya bent moet u zeker naar het thema park Mini-Siam, hier worden de Thaise tempels in miniatuur getoond. Folklore optredens zoals Thaise dansen zijn er vooral in Nong Nooch Village.
Veel plezier voor jong en oud is een bezoek aan het Pattaya Olifanten dorp, hier tonen de grijze dikhuiden allerlei kunstjes. Er worden excursies aangeboden, waar u een ritje op een olifant kunt maken in combinatie met bijvoorbeeld raften.
Vakantie Thailand