Booking.com

Chanthaburi de stad van fruit en edelstenen in Thailand

Chanthaburi edelstenen
De provincie Chanthaburi en de gelijknamige hoofdstad in het zuiden van Thailand ligt een beetje buiten het drukke toeristische gebied. Hier kunt u nog het echte Thailand leren kennen. Chanthaburi is een van de belangrijkste gebieden voor de teelt van fruit. De verse mango, sinaasappel en ananas smaken nergens zo lekker als vers gekocht op de markt. Elk jaar in de maand mei vindt het jaarlijkse fruit festival plaats. Het draait er echter niet alleen om fruit, maar ook om oude ambachten en allerlei  schoonheidswedstrijden.
In Chanthaburi Stad vindt u ook goede souvenirs voor de thuisblijvers, de stad is immers bekend als edelstenen stad. Diverse edelsteenmijnen in de directe omgeving wonnen robijnen en smaragden in het verleden. Sommige van deze mijnen kunnen worden bezocht. Midden door de stad loop de edelstenen straat ( Si Chan Road), vooral in het weekend tijdens de markt kunt u prachtige schatten kopen tegen spotprijzen.
Andere souvenirs kunt u bemachtigen in een modern winkelcentrum of op de traditionele Thaise markt. Proef ook de lekkernijen, die worden aangeboden op de markt.
Net zoals overal in Thailand imponeren ook in Chanthaburi de diverse tempels. De Wat Phai Lom is erg bezienswaardig en toont uitzonderlijke architectonische invloeden uit China. Net buiten de stad vindt u de Wat Thong Thua, een andere oude tempel. Als u genoeg heeft van de vele tempels, zult u verrast worden door de kathedraal de "Notre Dame", een katholieke kerk naar Frans model.
In de omgeving van de stad vindt u nog meer tempels, nationale parken en vele rustige stranden.
Zeker de moeite waard is een tocht naar Khung Wiman, Hat Khung Kraben, Hat Laem Sadet of Hat Chao Lao. Kristalhelder water, palmbomen en sneeuwwit zandstrand laten het hart van iedere vakantieganger sneller kloppen. Zelfs als een tussenstop voor de verdere reis naar het noorden van Thailand, is Chanthaburi populair.
Vanuit Bangkok vertrekt er elk uur een bus naar Chanthaburi. Als u iets langer wilt blijven in Chanthaburi, kunt u overnachten in een van de vele hotels, hostels en resorts.
Vakantie Thailand