Booking.com

Pai een hippie stad in Thailand

In het noordwesten van Thailand in de buurt van Chiang Mai, ligt een kleine hippie stad genaamd Pai. Oorspronkelijk bekend als een geïsoleerde plek voor mensen die op zoek zijn naar geestelijke vrede en rust voor de ziel, is het steeds meer een bestemming geworden waar zowel de buitenlandse toeristen en de lokale bevolking samen komen. Desondanks blijft Pai een ideale plek voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek in het algemeen en vooral voor backpackers.

Er zijn diverse activiteiten, die u kunt ondernemen in en rond het dorp. Huur een fiets en zwerf rond, breng een bezoek aan de watervallen, rivieren, tempels, natuurlijke thermale baden, de Grand Canyon Pai een Japanse brug uit de Tweede Wereldoorlog, daarnaast kunt u kajakken, raften, wandelen en zelfs een bezoek brengen aan de lokale tribale dorpen waar de traditionele gebruiken nog steeds overleven.
In Pai vindt u tal van hostels en goedkope accommodaties, kijk eerst rustig rond voordat u een beslissing neemt. U vindt er ook ontzettend veel verschillende kraampjes, waar u tegen een kleine vergoeding, pizza's, Arabische- en lokale gerechten en zelfs gefrituurde sprinkhanen en wormen kunt proberen. Ik heb er ooit hummus geproefd, die zo goed smaakt dat ik het de volgende dag weer bestelde. Hummus in Thailand eigenlijk niet te geloven. Honderden souvenirwinkels, zowel handgemaakt en "made in China" bevolken de centrale straten van de stad. Pai is al lang niet meer een geheime plaats en groot deel van de Boheemse charme is helaas verloren gegaan. U kunt echter nog steeds genieten van de hippie lucht, buiten luisteren naar live muziek, drinken rustig zittend op de vloer en een joint roken. Gelukkig zijn de stranden in Pai nog niet zo toeristisch als in het zuiden van Thailand.

Veel toeristen huren een motor of scooter, maar op een fiets kunt u de aard van de plaats zeker zo goed waarderen. Vertrek op tijd en zorg dat u voor de schemering terug bent in Pai, de fietsen kunt u niet vergelijken met de fietsen tijdens de Tour de France.  Een van de meest interessante plaatsen heet Thai Pai Hot Springs, een soort rivier met thermale baden, waar de temperatuur geleidelijk daalt. Er komen zowel buitenlandse toeristen naar Thai Pai Hot Spings, maar ook de lokale bevolking komt er graag en na afloop van de lessen op school komen tientallen kinderen er een bad nemen.
Een leuke ervaring om ter plekke een ei te kopen en te koken in het bovenste bad, het water meet hier zelfs 80 graden Celsius. Natuurlijk kunt u in dit gedeelte niet zwemmen. Neem voldoende voedsel en water mee en koop een paar eieren, langs de route zult u geen alternatieven vinden. De entree tot de warmwaterbronnen bedraagt ongeveer vijf euro.
Pai bereikt u vanuit Chiang Mai, na 762 bochten en 3 uur rijden, waarin u 130 km heeft afgelegd.
Onlangs is er een klein vliegveld aangelegd, voor het geval u haast heeft of duizelig bent.
Vakantie Thailand