Booking.com

Kanchanaburi een van de meest bezochte steden in Thailand

The Bridge on the River Kwai
Toeristen worden aangetrokken door de diversiteit, die Kanchanaburi kenmerkt. Naast het prachtige landschap, biedt de stad een perfecte infrastructuur, culturele bezienswaardigheden en tal van uitgaansgelegenheden. Fijnproevers zullen blij zijn met de Thaise keuken,  rijst en suikerriet wordt in de directe vruchtbare omgeving geteeld.
De stad Kanchanaburi werd beroemd door de film "The Bridge on the River Kwai". De spoorverbinding tussen Thailand en Birma draagt nog steeds de naam "Death Railway", omdat het tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebouwd door geallieerde krijgsgevangenen. Op verschillende plaatsen kunt u gedenktekens vinden, die de gruwel van de dwangarbeid nogmaals in onze gedachte brengen. Eind november wordt jaarlijks de Week van de River Kwai Bridge gehouden, waarbij de brug met een klank-en lichtspel uitbundig in de schijnwerpers wordt geplaatst.
In Kanachanaburi vindt u natuurlijk ook de traditionele Thaise tempels. Vanuit de Wat Tham Kao Pun heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende provincie. Indrukwekkend zijn ook de in de nabijheid gelegen grotten. Natuurlijk kunt u ook naar de Wat Pa Luangta Bua, hier heeft u de mogelijkheid de witte tijgers te aaien, maar het dierenwelzijn laat duidelijk te wensen over en een bezoek is dan ook af te raden.
Waar u dan beter naar toe kunt gaan is de leeuwenstad Muang Sing, een prachtig gerestaureerde tempel complex.
Kanchanaburi is bereikbaar met de bus of trein . De reis van Bangkok duurt twee tot drie uur, het is raadzaam om een paar dagen blijven. Zo kunt u de watervallen en grotten in de omgeving verkennen. De Erawan watervallen liggen midden in de jungle.
Overnachtingsmogelijkheden zijn er in alle prijsklassen. Er is zelfs de mogelijkheid om te overnachten op een woonboot of in een bamboe hut. Als u niet wilt slapen op het water, moet u tenminste een tochtje maken op een vlot. . Deze worden georganiseerd door tal van lokale aanbieders.
Vakantie Thailand