Booking.com

Chumphon beboste bergen en prachtige zandstranden in het zuiden van Thailand

Ko Tao
In het zuiden van Thailand op ongeveer 460 kilometer van Bangkok, ligt het kleine stadje Chumphon gelegen aan de Golf van Thailand. De combinatie van beboste bergen in het achterland en de prachtige zandstranden aan de kust zorgen voor een schilderachtige omgeving. Ongeveer acht kilometer van de stad ligt de baai van Ao Panang Tak en een paar kilometer noordwaarts kunt u aan het witte strand van Thung Wua Laen in het heldere water zwemmen. In het gebied wachten een aantal mooie zandstranden op zonaanbidders. Hat Sai Ri, Hat Pha Daeng en Hat Pharadonphap zijn de populairste stranden in de regio.
De haven Pak Nam Chumphon is altijd lekker druk, vanaf hier kunt u de boot nemen naar de eilanden.
Ko Maphrao bijvoorbeeld, is zeer beroemd vanwege de zwaluwennesten, die door fijnproevers worden gewaardeerd. Ko Mattra biedt een prachtig zandstrand en indrukwekkende rotsformaties in het westen en zuiden van het eiland. Sensationeel zijn de Pu Kai krabben, die in bomen klimmen en veel lawaai maken.
Het rotseiland  Ko Thalu is slechts ongeveer 100 meter lang en kan door twee openingen in de rots al zwemmend worden doorkruist.
De regio biedt ideale omstandigheden, niet alleen voor zwemmers maar ook voor vissers. Op ongeveer 6 uur met de boot, of twee en een half uur met de speedboot ligt Ko Tao, het schildpaddeneiland. De koraalriffen bieden uitstekende mogelijkheden om te duiken, ook op de eilanden Ko Rat, Ko Ngam Noi en Ko Ngam Ya zijn de omstandigheden uitstekend.
Wandelen kunt u in het achterland, in het Namtok Ngao Nationale Park worden ecologische safari's aangeboden.
In de periode oktober tot december kunt u prachtige orchideeën bewonderen in de altijd groene bossen.
Met een beetje geluk kunt u Maleisische tapirs, luipaarden, beren, herten en wilde zwijnen waarnemen in het wild. Bovendien zijn er nog een aantal mooie watervallen. Een camping en enkele supermarkten zijn aanwezig. In Chumphon kunt u een bezoek brengen aan de vismarkt en het museum. De regio is ook bekend om zijn grotten, in de Tham Khao Khun Krathing grot kunnen prehistorische muurschilderingen worden aanschouwd. In de Tham Khao Kriap grot zijn stalactieten en stalagmieten te zien.
Hoe bereikt u Chumphon? Dagelijks kunt u vanaf het Hua Lamphong treinstation in Bangkok en vanaf het zuidelijk busstation reizen naar Chumphon.
Accommodaties zijn beschikbaar van eenvoudige bungalows tot luxe woningen.
Vakantie Thailand