Booking.com

Sekstoerisme in Thailand

Veel toeristen komen niet alleen voor de ongerepte stranden en het exotische landschap naar Thailand, maar veel meer voor goedkope seks. Geschat wordt dat zelfs meer dan de helft van de mannelijke toeristen Thailand bezoekt, op zoek naar betaalde liefdes diensten. De steden  Pattaya, Bangkok, Chiang Mai, Hat Yai en de eilanden Phuket en Ko Samui zijn vooral populair bij sekstoeristen. De Thaise red light industrie is zelfs goed voor ongeveer 27 miljard USD per jaar, 14% van het bruto binnenlands product. Het aantal vrouwen dat werkzaam is in de seksindustrie wordt geschat op meer dan twee miljoen. Prostitutie is illegaal in Thailand, maar omdat het een belangrijke economische factor is worden buitenlandse sekstoeristen zelden gestraft. Bijna een derde, namelijk 28% van de Noord-Thaise huishoudens worden gefinancierd door prostitutie. De contacten met de dames van het oudste beroep ter wereld worden vooral gelegd in bordelen, bars, massagesalons en karaoke clubs.
De Thaise vrouwen zien in de prostitutie vaak de enige manier om genoeg te verdienen. School en medische zorg zijn moeilijk te financieren met een "normale" baan in Thailand.
Seks toeristen komen voornamelijk uit Noord-Amerika, West-Europa en Australië, maar ook uit China en Japan. De Thais en hun buren uit Maleisië zijn de grootste afnemers van de diensten. Nog een aantal, om aan te geven waar we over spreken, zo'n 400.000 Duitsers vertrekken naar Thailand voor slechts ....
Een andere schatting dat in Thailand meer dan 200.000 kinderen en jongeren worden gedwongen om zich te prostitueren. Sekstoerisme in Thailand is nog steeds booming, ondanks diverse wellicht schijnmaatregelen genomen door de lokale autoriteiten om van het slechte imago af te komen.
Vakantie Thailand