Booking.com

Ko Tarutao Thailand wandelen, mountainbiken en kajakken

Ko Tarutao
Ko Tarutao is gelegen in de Zuid Thaise provincie Satun, in de Andaman Zee. Het eiland is met ongeveer 150 vierkante kilometer, het vijfde grootste eiland van Thailand. Het is ook het grootste eiland van het gelijknamige Tarutao nationale park, dat in totaal 51 eilanden telt. De eilanden liggen ongeveer 970 km ten zuiden van Bangkok en zijn vrijwel onbewoond. In het noordwesten van Ko Tarutao, aan de Ao Pane Malacca baai is een klein toeristisch dorp ontstaan ​​voor natuurliefhebbers. Hier kunnen tenten en bungalows worden gehuurd. Ko Tarutao ligt op ongeveer 20 km afstand van het vasteland. Tijdens het seizoen van november tot april varen dagelijks kleine boten vanuit de havens van Pak Bara en Satun. In de jaren 1939-1946 diende Ko Tarutao als eiland voor gevangenen. Hun bestaan werd in de 2e wereldoorlog vergeten, gevangenen en bewakers overleefden als piraat. Twee gedenktekens op Ko Tarutao herinneren aan deze tijd. De Ao Talo Udang gevangenis in de zuidelijke baai en de Ao Talowao gevangenis in het zuidoosten van het eiland. Een door gevangen gebouwde straat verbindt de 12 kilometer lange route tussen de twee gevangenissen.
Aan de westkust van Ko Tarutao vindt u een een paar lange en ongestoorde stranden. Pante Beach ligt net buiten het bovengenoemde toeristisch dorp, een paar kilometer zuidwaarts ligt Sone Beach.  In het oosten van het eiland vindt u afgelegen baaien. Het noorden en oosten, zijn vrij rotsachtig en omgeven door mangrovebossen. Het binnenland is een dichte jungle, met heuvels tot ongeveer 700 meter boven de zeespiegel.
Ko Tarutao is vooral een eiland om te wandelen, mountainbiken en kajakken. Er zijn een paar kleine winkeltjes en restaurants, maar ook een museum. Vanuit To Bu heeft u een prachtig uitzicht over het noordwesten. Vanuit Ao Tale Udang heeft u een uitzicht op het eiland Langkawi, dat tot Maleisië behoort.
Uitstapjes naar omliggende eilanden. De op een na grootste eiland van de archipel is Ko Rawi met hoge en ruige granieten bergen. Ko Adang, het derde grootste eiland is ideaal om te wandelen. Op het kleine toeristische eiland Ko Lipe zijn  vier duikscholen en prachtige riffen om te snorkelen en duiken. U kunt ook een traditioneel bootje huren en als kapitein ontdekt u het nationale park.
Vakantie Thailand