Booking.com

Trang authentieke Zuid-Thaise stad

Trang
Trang, de stad in Zuid Thailand is vrij onaangetast door het toerisme. Vanuit Bangkok kunt u direct vliegen naar Trang, vervolgens kunt u met de boot naar een van de vele eilanden voor de kust. De stad Trang wordt door de meeste toeristen gebruikt als toegangsoord naar de eilanden voor de kust.
De meeste neerslag valt overigens in de maand oktober. De beste reistijd is de periode november-maart. April is de heetste maand en als u niet goed tegen de hitte kunt, is het beter de maand april te mijden. Tropische regenbuien vinden voornamelijk plaats in het regenseizoen van mei tot oktober. Gedurende deze tijd kan de zee ook erg ruw zijn en is de toegang tot de eilanden bij Trang onmogelijk.
Bezienswaardigheden in Trang en omgeving.
Bijzonder mooi zijn de verschillende eilanden in de Indische Oceaan, zeer populair is het eiland Koh Muk.
In de bergen kunt u verschillende grotten, sommigen zelfs met ingebouwde tempels aanschouwen. Talrijke watervallen behoren ook tot de attracties, evenals een tocht door de jungle van Trang. De grotten, waaronder vele druipsteen grotten kunt u te voet of per boot verkennen.
De stad Trang zelf heeft weinig te bieden, het is echter een authentieke Zuid-Thaise stad met sterke Chinese invloeden.
Avonturiers onder ons kunnen kamperen in de nationale parken met de lokale bevolking, of deelnemen aan een trekking tour. Bij het duiken kunt u de onderwaterwereld met zijn prachtige koraalriffen en tropische vissen verkennen. Bootjes kunnen worden gehuurd met of zonder gids.
In Trang zijn weinig hotels de meeste vrij eenvoudig en zeer goedkoop. Zelfs voor een een vier sterren hotel betaalt u minder dan € 40 per nacht. Verwacht echter niet te veel.
Winkelen en eten. Trang is bekend om zijn handgeweven stoffen, zijn varkensvlees, koffie en cake. Jaarlijks wordt in Trang een koek/cake festival gehouden. Deze producten worden aangeboden in verschillende winkels. De keuken van Trang wordt sterk beïnvloed door de vele inwoners van Chinese oorsprong, maar ook door de Indische en Maleisische keuken. Culinair kunt u gerechten proeven uit diverse culturen.
Vakantie Thailand