Booking.com

Koh Kood Thailand prachtige witte stranden

Koh Kood is het op drie na grootste eiland in Thailand. Het eiland ook wel genaamd  Koh Kut en Koh Kud is nog steeds een wild en grotendeels niet gecommercialiseerd. Hoewel het eiland Koh Kood bekend is om zijn sprankelende witte zand en uitzonderlijk helder turquoise water, met name langs de westkust, is het net zo populair bij natuurliefhebbers als bij strandfanaten. 

Delen van de kustlijn worden omzoomd door struikgewas en mangrove in plaats van brede zandstranden. Andere delen van het eiland bestaan uit het maagdelijk tropisch regenwoud. Het grootste deel van het 25 km lange eiland wordt doorkruist door zandpaden en enkele bevaarbare khlongs. Koh Kood is een verrassend aangename plek om te voet of per kajak te verkennen, vooral omdat tijdens het koele seizoen een verfrissende bries, de meeste dagen zorgt voor aangename omstandigheden.

Landinwaarts vindt u ook diverse watervallen, de bekendste daarvan is Nam Tok Khlong Chao. Door het ontbreken van wegen, is Ko Kood tot op heden het bijna exclusieve domein van individuele toeristen, er zijn geregelde boot diensten van het vasteland, evenals van Ko Chang en Ko Mak. U kunt overnachten in een van de budget pensions. De meeste bootdiensten zijn overigens alleen actief in de periode november - mei.  Buiten het seizoen kunt u ook terecht op Koh Kood, met een behoorlijke korting kunt u ook tijdens het regenseizoen genieten van misschien wel het mooiste eiland van Thailand. Zorg wel dat u zich beschermd tegen malaria.

Het grootste deel van de 1.500 inwoners van Koh Kood zijn werkzaam in de visserij en de groeiende kokospalmen en rubberbomen plantages. De belangrijkste nederzettingen zijn Ban Khlong Hin Dam, iets landinwaarts van de belangrijkste Nam Leuk (Hin Dam) pier, Ban Khlong Mat, een natuurlijke haven-inlaat een paar kilometer verder naar het noorden langs de kust en de vissersdorpen Ban Ao Salat en Ban Ao Yai aan de zuidoostkust. Aan de zuidwestkust liggen ook een aantal belangrijke stranden en kleine dorpjes. Budgetreizigers kiezen vaak voor Ao Khlong Chao en Ao Ngamkho, beide hebben voldoende accommodatie en eetgelegenheden, ze liggen op loopafstand van elkaar.
Vakantie Thailand