Booking.com

Strandvakantie Thailand Hua Hin 2023

Hua Hin
Ten zuiden van de provincie Phetchaburi, sluit de provincie Prachuap Khiri Khan naadloos aan. Op het smalste punt is het slechts een paar kilometer breed.
Het leven aan de kust speelt zich in de deze provincie hoofdzakelijk af op de rustige stranden en idyllische vissersdorpjes. In de gelijknamige provinciale hoofdstad vinden toeristen rust, weg van de populaire toeristische routes. De kustplaats doet denken aan een grotere vissersdorp. Prachuap Khiri Khan is  dan ook niet voor niets bekend voor vis en zeevruchten specialiteiten, die u het best kunt proberen op de avondmarkten. Als u tijdens uw vakantie in Thailand de stad Prachuap Khiri Khan bezoekt, dan raad ik u een uitstapje aan naar de beroemde tafelberg Khao Chong Kra Jok. Op de top bevindt zich de tempel Wat Thammakaram, hier heeft u een fantastisch uitzicht. Een andere bezienswaardige tempel is de Wat Khao Tham Khan Kradai, die met schelpen versierd is. De stranden Hat Wa Ko en Ao Noi Beach kunnen zich ook laten zien.
In de provincie ligt ook Hua Hin de oudste badplaats van Thailand. Gelegen op slechts 185 kilometer ten zuiden van Bangkok, heeft Hua Hin zich snel ontwikkeld als de badplaats van de Thaise adel.
Sinds 1925 heeft de Koninklijke Thaise familie er een zomerverblijf. Als de familie niet aanwezig is kan het paleis  Klai Kangwon worden bezocht. In Hua Hin geniet u van de rust tijdens een wandeling langs de vis steiger Tha Thiap Reua Pramong, of over het vijf kilometer lange zandstrand van Hua Hin.
Vakantie Thailand