Booking.com

Thailand strandvakantie in perfectie

Phang Nga
Voor een strandvakantie zijn de stranden van het zuidelijke Thaise schiereiland, dat zich uitstrekt van de provincie Phang Nga aan het bovenste gedeelte van de Andaman Zee tot aan Maleisië.

Het zuiden van Thailand trekt vele toeristen met een bijna onbeperkt aantal mooie stranden, idyllische baaien, interessante duikgebieden, rotsachtige kusten, mystieke grotten en verlaten eilanden.
Honderden grote en kleine eilanden zijn gelegen in zuidelijk Thailand, waarvan vele in beschermde gebieden.

Het grootste Thaise eiland Phuket vindt u hier ook. De stranden van Phuket zijn erg populair bij vakantiegangers. Rust vindt u op de stranden van Krabi en Satun. Meer paradijselijke stranden voor een perfecte strandvakantie vindt u aan de Thaise Golf. Deze stranden strekken zich ten westen en ten oosten van Bangkok uit tot aan de Golf van Thailand.
Wie op vakantie gaat naar de oostelijke Golf van Thailand, kan genieten van afgelegen baaien, met palmen omzoomde stranden, pittoreske vissersdorpjes, prachtige eilanden en een indrukwekkende natuur.

De grootste badplaats aan de oostelijke kust van de Golf is Pattaya.
De westelijke Golfkust van Thailand is een smalle strook land van de stad Phetchaburi naar Surat Thani.

Hier lokken afgelegen baaien met zandstranden, interessante tempels en onbedorven vissersdorpjes voor een ontspannen en afwisselende vakantie.
Inwoners van Bangkok gaan graag voor een korte vakantie naar de westelijke Golfkust van Thailand, waar het nog steeds relatief rustig is. Internationale toeristen worden vooral aangetrokken door de eilanden, die behoren tot de Ko Samui archipel.
Vakantie Thailand