Booking.com

Provincie Ranong Thailand

Ko Phayam
De provincie hoofdstad Ranong is de meest noordelijke van het land. De gelijknamige provincie Ranong ligt ongeveer 570 km van Bangkok aan de Andaman Zee ( Indische Oceaan ) en grenst in het noorden aan Myanmar. In het noorden van de regio ligt de monding van Maenam Kraburi, een wetland, dat gedeeltelijk behoort tot het Lam Nam Kraburi Nationale Park. De stad ligt in een bergachtig regenwoud gebied en is een van de natste plaatsen in Thailand. In het stadsbeeld kunt u duidelijke architectonische invloeden uit China en Portugal herkennen. Reizigers die lange tijd in Thailand verblijven komen graag naar Ranong, om van hier de grens over te steken naar Myanmar en hun visum weer vernieuwen en hun verblijf in Thailand daardoor verlengen.
De toeristische invloed in dit gebied blijft overigens binnen de perken. Door de lange regenperiode kunt u Ranong het beste bezoeken in de maanden december tot april.
Ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Ranong aan de kust van de Andaman Zee ligt het Laemson Nationale Park, het omvat een 60 km lange kustlijn en meerdere kleinere eilandjes. De regio is overigens dun bevolkt.
Op het vasteland zijn er een aantal prachtige afgelegen stranden. De autoriteiten van het park, organiseren boottochten  naar de eilanden voor de kust, waar u ook kunt genieten van rustige stranden en baaien.
Op de kleine eilanden Ko Chang ( niet te verwarren met Koh Chang in de Golf van Thailand ) en Ko Phayam, zijn ook enkele mooie stranden, u kunt er zelfs een bungalow huren.  De eilanden zijn bereikbaar met de boot vanaf de haven Saphan nabij Ranong.
Ranong kent ook nog enkele bezienswaardigheden. Slechts een kilometer van de stad Ranong, ligt de tempel Wat Tapothkaram. Hier bevinden zich ook de warmwaterbronnen van Ranong.  Het water bereikt de oppervlakte met een temperatuur van zo'n 65 tot 70 graden Celsius. In de baden kunt u vervolgens bij een temperatuur van 42 graden Celsius heerlijk wegdromen. Omgeven zijn de bronnen door Raksawarin Arboretum, een bosrijke omgeving, waar u heerlijk kunt wandelen en ontspannen op een van de schaduwrijke bankjes.
In het noordoosten van de provincie, ongeveer 70 kilometer van Ranong, ligt  Kra Isthmus het smalste deel van het Maleise schiereiland. Vanuit Ranong kunt u ook met de boot, Kawthaung in Myanmar bereiken.
De plaats is een vrijhandelszone en kent een levendig straatbeeld. Hier kunt u souvenirs kopen, zoals edelstenen en manden. Bij de aankomst moet u dan eerst naar de immigratiedienst, omdat u formeel Thailand verlaat. De grensovergang naar Myanmar is mogelijk zonder visum.
Enkele kilometers ten zuiden van Ranong kunt u een bezoek brengen aan het Ngao Nationale Park en de  Nam Tok Njao waterval bewonderen. Het uitzicht is werkelijk spectaculair te noemen.
Driemaal per week vertrekken er vluchten vanuit Bangkok en Phuket naar Ranong. Vanuit Phuket, Bangkok, Surat Thani, Chumphon en Krabi vertrekken er regelmatig bussen.
In de stad zijn een aantal hotels en hostels evenals het middenklasse hotel Tinidee.
Vakantie Thailand