Booking.com

Ko Chang Thailand

Ko Chang
Het eiland Ko Chang in Thailand, letterlijk vertaald Olifanten eiland. Het is genoemd naar zijn vorm, dat van bovenaf bekeken op een hoofd van een olifant lijkt. Het eiland ligt op ongeveer 320 kilometer ten zuidoosten van Bangkok, vlakbij de grens met Cambodja. Ko Chang is na Phuket en Samui het derde grootste eiland van Thailand. Samen met meer dan veertig kleinere eilanden vormt het eiland het Mu Koh Chang Marine Nationale Park. Het regenwoud is de thuisbasis van tal van diersoorten zoals apen, wilde zwijnen, pythons, koning cobra's en vele andere. Aan de kust vindt u palm plantages en mangrovebossen.
Sinds de jaren tachtig, toen de eerste backpackers het eiland bezochten is er veel veranderd. Ondertussen is Ko Chang zeer goed ontwikkeld voor het toerisme. Op Ko Chang trekken de vele mooie stranden met wit zand, zonaanbidders uit de hele wereld.  U kunt overnachten in een hotel of bungalow, dat vaak direct aan zee is gelegen. Afgelegen stranden vind u vooral aan de oostkust, hier kunt u ontspannen ver van het massa toerisme.
De belangrijkste stranden zoals White Sand Beach, Klong Prao Beach, Kai Bae Beach, Bai Lan, Pearl Beach en Lonely Beach vindt u aan de westkust. Een echte aanrader is het Wai Chek Beach in het zuidwesten van het eiland. In het zuiden ligt het vissersdorp Baan Bang Bao, dat eveneens over een mooi strand beschikt.
In de wintermaanden is het waterpeil behoorlijk hoog, terwijl in de zomermaanden de vlakke stranden honderden meter breed kunnen zijn.
Een vakantie op Ko Chang is door de aanwezige koraalriffen uitermate geschikt om te duiken en te snorkelen. De duikstekken zijn relatief vlak en zeer geschikt voor beginners. Afhankelijk van het weer, heeft u een zicht tot wel 30 meter. Het hoogseizoen is van oktober tot mei, in de overige maanden is de onderwatersport door de klimatologische omstandigheden nagenoeg onmogelijk. Duiken en snorkel trips, nacht duiken en PADI cursussen worden ter plekke aangeboden. Bent u geen duikliefhebber, kunt deelnemen aan een zeiltocht, Thaise kookles volgen of een dolfijnenshow bezoeken.
Trekking tochten, zelfs op de rug van een olifant, in het binnenland van het eiland gaan vaak naar de watervallen, ideaal voor een verfrissende duik in het frisse water.
Doordat u vlakbij de grens met Cambodja bent, worden ook excursies aangeboden naar Angkor Wat, Shihanuville en Phnom Pen.
Het eiland Ko Chang kan vanaf het vasteland worden bereikt met de auto veerboot. Het dichtstbijzijnde vliegveld is gelegen in Trat.
Vakantie Thailand