Booking.com

Ko Pha Ngan eiland voor een rustige en intieme Thailand vakantie

Ko Pha Ngan Full Moon Party
Ko Pha Ngan, Thailand behoort tot de Samui archipel en ligt ongeveer 60 km van het vasteland en 20 kilometer ten noorden van Ko Samui. Sinds de nieuw gebouwde luchthaven in Koh Samui, de weg naar het massatoerisme heeft vrijgemaakt, vinden juist vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een intieme sfeer, in het eiland Ko Pha Ngan een prima bestemming.
Sinds enkele jaren wordt ook op Ko Pha Ngan de toeristische ontwikkeling duidelijker en worden veel hotels en resorts gepland of zijn reeds in aanbouw. Hat Rin een plaats in het zuiden, is het toeristische centrum van het eiland.
Individuele toeristen en wereldreizigers kunt u ontmoeten in Thong Sala, waar u  goedkope restaurants, internetcafés en een ontspannen sfeer met gelijkgestemde mensen aantreft. Op het strand Hat Rin Nok en Thong Sala heeft zich het het uitgaansleven geconcentreerd.
Het meest bekende strand van het eiland is Hat Rin Nok in het zuiden. Als u meer van rust houdt, zorgen de stranden in het noorden voor een ontspannen sfeer en prachtige zonsondergangen. Hat Yao lokt met spierwitte stranden en een rif. De stranden aan de oostkust zijn vaak alleen toegankelijk via de vissersboten of met de watertaxi vanuit Hat Rin. Door de steile hellingen aan de kust, zijn wegen moeilijk of onmogelijk aan te leggen.
Vooral de westkust is met zijn koraalriffen ideaal om te duiken en te snorkelen. Er zijn duikscholen op de belangrijkste stranden. Een heerlijk zoet water bad kunt u nemen bij de watervallen in het binnenland.
Een excursie is echter alleen aan te raden buiten het droge seizoen , de rivieren voeren anders te weinig water aan. Als u niet bang bent voor hobbelige wegen, kunt u eenvoudig en goedkoop een motorfiets huren voor een ontdekkingstocht. Het Ang Thong Nationale Marine Park  bestaat uit ongeveer 40 eilanden en behoort ook tot de Samui archipel en excursies zijn mogelijk.
Koh Pha Ngan is beroemd om zijn Full Moon Party. In Hat Rin ontmoeten tijdens volle maan 10.000 ravers en DJ's van over de hele wereld elkaar. Het strand wordt een feestende menigte. Ondertussen worden twee keer per maand, Half-Moon Festivals georganiseerd op het strand van Ban Tai.
Ko Pha Ngan is alleen bereikbaar over zee. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Ko Samui. Veerboten varen regelmatig van en naar Ko Samui, Ko Tao, Surat Thani en Chumphon. Overnachten kunt u in eenvoudige houten hutten die minder dan €10,- per nacht kosten, maar ook comfortabele hotels zijn aanwezig.
Vakantie Thailand