Booking.com

Ko Tao schildpaddeneiland Thailand

Ko Tao
Ko Tao, Thailand is het derde grootste eiland van de Samui archipel. Het ligt ongeveer 70 kilometer oostwaarts, tussen de steden Chumphon en Suratthani in de Golf van Thailand.  Ko Tao was lang onbewoond en werd pas rond het jaar 1900 door Koning Chulalongkorn de Grote, Koning van Siam ontdekt. Voorheen gold het meer als schuilplaats voor diepzee vissers. Rond 1930 werd Ko Tao gebruikt als gevangenis eiland, vanwege de grote afstand tot het vasteland.
Vertaald betekent Ko Tao schildpaddeneiland. De bevolking zal dus altijd de zeeschildpadden respecteren, gewonde of verdwaalde dieren, worden verzorgd op het eiland en later weer bij de riffen terug gezet.
De tijd dat Ko Tao vooral door backpackers als een geheime bestemming werd aangemerkt is allang voorbij. Vandaag de dag is het eiland bekend en populair vanwege zijn mooie stranden en baaien.
Beroemd is het eiland vooral vanwege de vele duikplekken, die worden beschouwd als internationale hotspots in de duik gemeenschap. Naast de populaire snorkel baaien:  Shark Bay, Hin Wong Bay en Mango Bay, zijn er tal van dicht beboste berg paden die uitnodigen om te wandelen.
Het toeristische aanbod is sterk gegroeid in de afgelopen jaren, van bergbeklimmen, boksen tot paint-ball en yoga op Ko Tao is alles mogelijk. Sinds het jaar 1980 is het aantal toeristen en de toeristische infrastructuur jaarlijks gegroeid. Ondertussen is het eiland een zeer populaire bestemming met 4000 inwoners.
U kunt het eiland alleen over zee bereiken, bijvoorbeeld vanuit de stad Chumphron in het zuiden van Thailand. Op het eiland zijn meerdere duikscholen, restaurants en winkels.
Vakantie Thailand