Booking.com

Ko Surin duiken in Thailand

Ko Surin duiken
Ko Surin is een van de vele prachtige duikplekken in Thailand. De eilandengroep ligt op ongeveer 55 kilometer van het vasteland en is gelegen op de maritieme grens tussen Birma en Thailand. De vijf eilanden staan reeds sinds het jaar 1981 onder natuurbescherming. Hier kunt u meer dan 800 soorten vissen en talloze soorten koraal ontdekken  tot op 10 meter diepte. Het noordelijke eiland Ko Surin Nua en het zuidelijke eiland Ko Surin Tai liggen ongeveer 70 km ten westen van het vasteland en zijn overwoekerd door dichte jungle. Deze twee eilanden zijn als enige bewoond, alle overige eilanden zijn slechts gedeeltelijk bewoond of bewoond door vissers.
Het Nationale Park Mu Ko Surin is alleen geopend in het hoogseizoen voor bezoekers, om niet het natuurlijke evenwicht in gevaar brengen. Buiten het hoofdseizoen is ook het duiken verboden. Hier gaat natuur voor alles. Op de Surin eiland vindt u dan ook geen grote hotels. Via de administratie van het Nationale Park kunt u bungalows, of tenten huren. Als u tijdens uw vakantie niet kunt zonder de westerse luxe, heeft op Ko Surin eigenlijk niets te zoeken.  Hier komt de natuur en het Nationale Park op de eerste plaats, toeristische luxe zoekt u hier tevergeefs.
Voor duikers en natuurliefhebbers uit de hele wereld is Ko Surin een populaire hotspot. De Richelieu Rock is ongetwijfeld een van de meest gewilde duikplaatsen in de wereld, het ligt ten noorden van Ko Tachai.
Tot 45 meter diepte kunt u oog in oog komen te staan met o.a. haaien en barracuda's. Een ander hoogtepunt is het steile wand duiken. In de periode november tot mei heeft u een realistische kans op een ontmoeting met de beruchte walvishaai, die wordt aangetrokken door het plankton rijke water in de buurt van de Richelieu Rock. Bezienswaardig is ook de Turtle Ledge, de naam is afgeleid van de vele ontmoetingen, die de lokale bevolking heeft gehad met schildpadden. Tot 20 meter diepte kunt u hier schildpadden, anemonen en papegaai vissen ontdekken. Een ander hoogtepunt is de rots Hin Gong, bestaande uit grotten, kloven en gesteente op een diepte van 25 meter. Dit rif is de thuisbasis van vele verschillende soorten koraal en is daarom vaak het startpunt voor duiken.
Ko Surin Nua, de grootste van de twee eilanden is slechts 19 vierkante kilometer groot. Ko Surin Tai werd bewoond door de zee nomaden, hun infrastructuur werd echter door de tsunami in 2004 volledig vernietigd.
Ze werden verdreven en wonen sindsdien in meer afgelegen gebieden van de eilanden.
Het aantal plaatsen om te verblijven en het aantal restaurants in Ko Surin is beperkt. De administratie van het reeds eerder genoemde Nationale Park beheert een camping in Ao Chong Kad, 16 eenvoudige bungalows en een restaurant. Een ander restaurant met een klein kampeerterrein ligt in Ao Mai Ngam.
Wilt u een basic vakantie zonder westerse luxe, dan heeft u op Ko Surin in Thailand uw bestemming ontdekt.
Vakantie Thailand