Booking.com

Ko Similan Thailand, weelderige natuur en stranden

Ko Similan
Ko Similan Thailand, is een archipel bestaande uit Koh Huyong, Koh Payang, Koh Payan, Koh Meang, Koh Ha, Koh Hok, Koh Payu, het gelijknamige eiland Ko Similan en Koh Bangu.
Similan, betekent negen in het Maleis. Deze negen eilanden liggen 65 km uit de kust van Phang Nga in de Andaman Zee en ongeveer 100 kilometer van het eiland Phuket.
De eilanden zijn wereldberoemd bij duikliefhebbers en behoren naast enkele andere Thaise eilanden tot werelds mooiste duikplekken. De Similan eilanden bereikt u het best met een speedboot vanuit Phuket of Khao Lak, vaak worden de eilanden tijdens een excursie aangedaan. De overtocht is bij hoge golven niet zonder gevaar, boek dan ook bij een professioneel bureau. Er worden duik excursies aangeboden voor meerdere dagen, waarbij u vaak aan boord overnacht. De duikscholen nemen vaak de volledige organisatie van de trip voor hun rekening.
U kunt ook overnachten in één van de weinige bungalows op de eilanden Mian en Ko Payang. U kunt ook tenten huren en slapen op geïmproviseerde campings.  Dit bespaart geld, maar is niet echt comfortabel.
Er zijn een paar kleine supermarkten en slechts één restaurant. De Similan eilanden zijn daarom slechts eilanden voor een kort verblijf.
Duikers komen echter graag naar de Similan eilanden,  Koh Ngai, Koh Muk en Koh Rok zijn echte duikers hotspots.
Ko Similan ook wel eiland nummer acht genoemd, is het grootste van alle eilanden. In de zogenaamde Donald Duck Bay, biedt de exploitant tenten te huur aan. Alle eilanden beschikken over een weelderige natuur en prachtige stranden.  Het zuiden en het westen van Ko Similan is niet alleen sterk bebost, maar ook rotsachtig en steil.
Voor natuurliefhebbers zijn de Similan eilanden een waardevolle vakantiebestemming. Als u alleen komt om te zonnen, kunt u zich beter goed laten informeren om later niet teleurgesteld te zijn, het vrijetijdsaanbod is immers zeer beperkt.
Vakantie Thailand