Booking.com

Ko Mak Thailand rustig alternatief voor Ko Chang

Klein, rustig en vredig, Ko Mak is een idyllisch alternatief voor Ko Chang 20 km naar het noordwesten. Het Thaise eiland meet slechts zestien vierkante kilometer en er wonen zo'n 400 mensen, verdeeld over vijf centra. Ze werken samen om het eiland vrij te houden van de bekende Thaise bars, jetski' en bananen boten.

Een paar smalle betonnen wegen doorkruisen het eiland, dat wordt gedomineerd door de kokosnoot en rubberplantages. Ko Mak heeft de vorm van een ster, met fijne witte zandstranden langs de noordwestkust van Ao Suan Yai en de zuidwest kust bij Ao Kao, waar de meeste toeristische accommodaties van het eiland zijn geconcentreerd.
Het belangrijkste dorp, Ban Ao Nid, ligt aan de zuidoostkust en er is een ander dorp Ban Laem Son aan de oostkust van Ko Mak.

De belangrijkste stranden zijn zo ongeveer op loopafstand van elkaar en andere delen van het eiland zijn ook vrij gemakkelijk te voet te verkennen, met de mountainbike, motor of kajak kunt u de lege ongerepte stranden verborgen langs de noordelijke en oostelijke kust ontdekken.

De riffen van Ko Rang bereikt u met de boot in minder dan een uur, u kunt er heerlijk duiken en snorkelen, deze excursies zijn erg populair.
Er is nog geen grote commerciële ontwikkeling op het eiland en geen bank of pinautomaat, geld kunt u wisselen in de bungalows op beide stranden.

Tijdens het regenseizoen (begin juni-september) is de zee ruiger, het aantal boot diensten naar Ko Mak is dan behoorlijk minder. De meeste accomodatie op Ko Mak blijft dan open en biedt vaak verleidelijke kortingen. Eilandbewoners zeggen dat het zeer aangenaam kan zijn tijdens dit "groene seizoen" , als u pech heeft treft u een antal natte dagen.
Vakantie Thailand