Booking.com

Ko Lipe droomeiland Thailand

Ko Lipe is een klein L-vormig eiland in de zuidelijke Thaise provincie Satun, dichtbij de grens tussen Thailand en Maleisië. Het behoort tot de Adang-Rawi, gelegen aan de rand van het Nationale Marine Park Tarutaorchipel. Oorspronkelijk alleen bewoond door zee zigeuners, de Chao Ley, die het eiland de naam gaf  Ko Lipe. Door de snelle ontwikkeling werd het ook geconfronteerd met de toenemende vraag naar toerisme. Sunset strand (west), Sunrise strand (oost) en Pattaya strand (zuiden) zijn de drie belangrijkste stranden van Ko Lipe.

Het eiland en zijn omgeving zijn redelijk bekend om te snorkelen en duiken. Zijn koraalriffen zijn gemakkelijk te bereiken, omdat ze op een paar meter afstand van elk van de stranden beginnen.
Op Ko Lipe vindt u diverse accommodatie van bamboe bungalows tot viersterren resorts.  Ko Lipe beschikt over een handvol budget- en middenklasse hotels, gelegen aan Sunset strand, Sunlight  strand en Pattaya strand. De meeste bieden individuele bungalows met eigen balkons en basisvoorzieningen.

Ko Lipe is een aantrekkelijk eiland in het zuiden van Thailand, dat vooral bekendheid geniet vanwege zijn natuurlijke schoonheid, rust, traditionele en aantrekkelijke gewoontes en leefwijze, evenals de prachtige stranden en de onderwaterwereld. 

Ko Lipe is een klein tropisch paradijs met alle gebruikelijke clichés: witte zandstranden, turquoise wateren, kokosnootboom stranden, weelderig tropisch bos, kleurrijke koraalriffen. Deze combinatie maakt het eiland tot een winnende vakantiebestemming.

De snelle groei zorgt natuurlijk ook voor enkele problemen, zoals afvalbehandeling en dierenbescherming. De drie meest bekende stranden van Ko Lipe zijn: Pattaya  het langste (1 km) en meest populaire strand met een breed scala aan hotels, restaurants, boetieks en bars. Sunrise (Haad Chao Ley) is een lange (ongeveer 800m) strook wit zand grenzend aan een brede ondiepe baai. Het is beschermd tegen de moesson in het laagseizoen en geniet van een verfrissende wind in het hoogseizoen. Gelegen in de buurt van het dorp Chao Ley zijn een paar restaurants en winkels. Sunset (Haad Pramong) is een rustig en ontspannen klein strand (200m) gelegen in het noordelijke deel van het eiland. Restaurants en bars gebouwd uit bamboe en riet  geven een typisch hippie gevoel aan de plaats. Westelijke, Italiaanse, Indiase, vegetarische en Halal gerechten maken Ko Lipe tot een gastronomische bestemming vergelijkbaar met andere toeristische bestemmingen in Thailand.

Snorkelen, duiken, zeilen en kajakken zijn de activiteiten in Ko Lipe.  Er zijn veel duikcentra op Ko Lipe, dus zelfs als u nog nooit heeft gedoken, kun u hier een PADI open water certificaat behalen. U kunt de apparatuur in winkels langs de stranden huren. Op het land kunt u het eiland te voet verkennen, ontdek de weelderige tropische vegetatie en de fauna in uw tempo. Al wandelend kunt u ook de kleine stranden bereiken en na al deze inspannende activiteiten, kunt u heerlijk ontspannen tijdens een Thaise massage.

Bars vindt u langs alle stranden. DJ's van over de hele wereld, elektronische muziek, full moon feesten, de Reggae Bar (Pattaya strand) organiseert een jaarlijks evenement 6-9 februari om de geboorte van Bob Marley te vieren.

Hoe bereikt u Ko Lipe ? In het hoogseizoen vertrekken veerboten en speedboten vanuit  Krabi, de Phi Phi-eilanden, Koh Lanta, Pakbara en Trang. In het laagseizoen is er slechts één veerboot vanuit Pakbara. Er zijn geen auto's en slechts een paar motorfietsen op Ko Lipe, dus het is makkelijk om te voet te gaan.

Vakantie Thailand