Booking.com

Amphawa, drijvende markt Thailand

Amphawa, 63km ten westen van Bangkok is een populaire dagbestemming in Thailand. Amphawa is de thuisbasis van een schilderachtige drijvende markt op de khlongs. Vintage cafés, restaurants en houten winkelhuizen, waar u  kunstzinnige souvenirs, boeken en Thaise snoepjes kunt kopen.

De verkoopboten leggen hun boot aan de kanaalbanken, als u wilt kunt u noedels, rijstpap en zelfs gegrilde inktvis en riviergarnalen bestellen. Hier vertrekken ook de boten met regelmatige tussenpozen voor een twee uur lange tocht over de Mae Khlong, langs huizen, fruitboomgaarden en tempels.
Naast de drijvende markt, wordt Amphawa gekenmerkt door een ontspannen sfeer, dat herinnert aan een vroeger tijdperk. Voor de meeste bezoekers is een reis naar Amphawa een welkome afwisseling en een ervaring, die vaak leidt tot een herhaald bezoek.

De meeste hotels in Amphawa liggen langs de rivier de Mae Khlong, met uitzicht op het rustieke landschap van Amphawa. Veel geselecteerde hotels in Amphawa liggen dicht bij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, zoals Wat Bang Kung, de steeds populaire Amphawa Floating Market en Wat Bangkae. Vanuit de hotels langs de rivier kunt u soms 's nachts de beroemde Amphawa vuurvliegjes zien.

Vakantie Thailand