Bang Tao strandvakantie Phuket, Thailand

Het strand Bang Tao is gelegen in Thaland en behoort tot Phuket. Bang Tao is vanwege de prachtige locatie erg populair. Phuket ligt in het zuiden van Thailand, is 50 kilometer lang en ongeveer 22 kilometer breed. Het lange zandstrand van Bang Tao  nodigt de vakantieganger uit voor verschillende activiteiten. Het is fijnkorrelig en wordt door de reizigers als schoon ervaren.

Het noordelijke deel van het strand is vrij rustig, het zuiden is kleurrijker en levendig.  Langs dit strand, zoals bij elk druk bezocht strand, zijn er voldoende bars en restaurants om de dag tijdens het zonnen en zwemmen aangenamer te maken, maar zelfs als u strand niet gebruikt om te zwemmen of te zonnen en toevallig langskomt. U heeft ook volop keuze als u nabij het strand Bang Tao iets wilt eten en drinken.

Actieve vakantiegangers kunnen zwemmen, maar ook deelnemen aan andere watersporten. U kunt er prima snorkelen, maar ook een jetski huren. Natuurlijk ontbreken de souvenir winkeltjes en kleine kraampjes niet. Hoe verder u naar het noorden gaat, hoe minder voorzieningen u zult aantreffen. Als u houdt van rust en eenzaamheid, breng dan eens in de vroege ochtend een bezoek aan het strand, dan is er nog steeds een gapende leegte. Slechts een paar joggers rennen dan langs het water, zelfs enkele honden kunnen er zijn. Naarmate de klok vordert, wordt het levendiger, maar druk zoals op andere populaire stranden is het niet op Bang Tao.

Kinderen vermaken zich ook uitstekend op Bang Tao. Het strand is als een schijnbaar eindeloze zandbak, bezaaid met veel schelpen.  Kinderen moeten echter niet alleen zwemmen omdat de golven soms sterk kunnen zijn en het water niet geleidelijk afloopt.